SAĞLIK

Şeker Hastalığında Çörek Otu Mucizesi

Diyabet hastalığının halk dilinde ismi şeker hastalığı olarak anılmaktadır. Son zamanlarda en fazla görülen hastalıklar arasına giren şeker hastalığının oluşumu iki çeşit olarak bilinmektedir. Tip 1 diyabet ve tip 2 diyabet olarak bilinir ve dikkat edilmediğinde hayatınızı olumsuz yönde etkilese de dikkat edildiğinde şeker hastalığıyla barışılabilmektedir.. Tip 1 diyabet rahatsızlığı genellikle doğuştan olan bir rahatsızlıktır. Tip 1 diyabet rahatsızlığının tedavi yöntemi insülin tedavisi olarak bilinmektedir. Son zamanlarda cerrahi müdahale ile yapılan tip 1 diyabet tedavisinde de büyük ölçüde başarı elde edilmiştir. Tip 2 diyabet ise 40 yaşını geçen kişilerde görülen ve yeme içme bozukluğundan dolayı genellikle obez kişilerde görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın bitkisel yöntemlerle bir çok tedavi çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en fazla işe yarayan bitkisel tedavi yöntemi çörekotu ile tedavi yöntemidir.
Çörekotunun Şeker Hastalarına Faydası:
Çörekotu birçok şeker hastası tarafından düzenli olarak kullanıldığında iki ay zarfında şeker hastalarının 180 mg/dl olan açlık şekeri ölçümlerinin 120 mg/dl oranına düştüğü görülmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında şeker hastalığını tamamen ortadan kaldırmaya da yardımcı olması için kullanılabilir. Fakat şeker hastalığının bir diyet hastalığı olduğu bilinmeli ve çörekotu kürünü uygularken kesinlikle yağlı, unlu, şekerli ve hazır gıdalar tüketilmemelidir. Tüketilen gıdalar ne olursa olsun tüketme miktarı oldukça fazla önemlidir.
Çörekotunu şeker hastaları nasıl kullanmalı?

Çörekotu şeker hastaları için en yararlı bitki grubundadır. Çörekotu şeker hastaları tarafından kullanılmak istendiğinde mutlaka kabaca öğütülerek kullanılmalıdır. Çörekotunun taze olarak öğütülmüş olması da önemlidir. Çörekotu aç karnına sabahları tüketilebilir. Fakat çörekotu ile şeker hastalığına şifa bulmak isteyen kişilerin şeker seviyeleri de önemlidir. Şeker hastaları tarafından aşağıda verilen oranda çörekotu tüketimi yapılırsa kilosu olan şeker hastalarının zayıfladığı da görülecektir.
Açlık kan şekeri 200 mg/dl: Günde 3 kez aç karnına 1 şeker kaşığı tüketmeli
Açlık kan şekeri 160 mg/dl: Günde 2 kez sabah ve akşam aç karnına 1 şeker kaşığı tüketmeli
Açlık kan şekeri 120 mg/dl: Günde 1 kez sabah aç karnına bir şeker kaşığı tüketmeli

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları göster
Başa dön tuşu