ŞEKER HASTALARI PANİK ATAKTAN NASIL KURTULUR İŞTE CEVABI

Panik atak beklenmedik bir anda,beklenmedik bir yerde ortaya çıkan aşırı korku ve endişe nöbetidir. Bu nöbet bazen birkaç dakika sürerken bazen de saatlerce devam edebilir.Panik atak geçiren kişi öleceğini düşünür,geçmesine yakında bitkin ve yorgun bir hal alır.Panik atak hastası olan kişilerin çoğunda düşük şekere rastlanılabilir ve bu kişiyi depresyona sürükleyebilir.
PANİKATAĞIN BELİRTİLERİ NELERDİR:
*kalbin yerinden çıkacakmış gibi çarpması
*terleme
*titreme
*göğüste ağrı ve sıkışma
*nefes alırken boğulacakmış hissi
*gözlerde kararma
*baş dönmesi
*yaşadığı anı ve çevreyi gerçek değilmiş gibi görme
*vücutta uyuşma
*ölüm korkusu
*mide bulantısı şeklinde kendini gösterebilir panik atak nöbetleri.
Birçoğumuzun etrafında vardır bu tarz panik atak nöbeti geçiren kişiler. Sürekli karamsar ve endişeli olan mı arasınız kalp krizi geçirdiğini düşünüp acillere taşınanlar mı,göğsü sıkışıp nefes alamayanlardan tutunda ağlama krizlerine varana kadar çoğu insan psikolojik olarak yaşar bu atakları. Peki ya panik atak hastalığı sadece psikolojik mi?tabii ki değil!birçok insan bunun psikolojik olduğunu düşünüp gitmediği psikolog almadığı tedavi kalmaz. Ama hiç düşündünüz mü aslında şeker hastası oldugunuzu bunu fark etmediğiniz için bu tarz nöbetler yasadığınızı?
Birçoğumuz üzgün ve mutsuz olduğumuzda şekere yöneleriz,psikolojik bişey mi sizce bu? Evet sizlere panikatağınız var ve siz ciddi bir şeker hastasısınız demiyorum ama panikatağın en büyük nedeni vücuttaki kan şekerinin düşmesidir.Kan şekeriyle enerji üreten beyin yeterli şekeri alamadığında çalışması yavaşlar. Bunun sonucu olarakta unutkanlık ve psikolojik problemler başlar ve panik atakta bunların başında gelir.
PANİK ATAK MI ŞEKER Mİ AYRIMI
Sizde hayatınızdaki belirtilere bakarak aslında kan şekeriniz düştüğü için mi bu atakları yaşıyorsunuz yoksa psikolojik bir sebebi mi var ayırt edebilirsiniz.Sürekli acıkıyor ve şekerli gıdalara yöneliyorsanız,öğleden sonraları baş ağrılarınız oluyorsa,gece yarısı uyanıyor ve tekrar uyumakta güçlük çekiyorsanız,kabuslar görüyor ve devamlı yorgun hissediyorsanız,mide krampları ve baş dönmeleri yaşıyorsanız,yemek yemediğiniz zaman halsizlik gözlerde kararma gibi şeyler yaşıyor yedikten sonra düzeliyorsanız,ruh haliniz çabuk değişiyor çok mutluyken bir anda sinirlenebiliyorsanız,sürekli bir uyku haliniz varsa ve ve özellikle bu saydığım belirtileri açken yaşıyorsanız evet siz ciddi bir panikatak hastası değil, kan şekeriniz düştüğü için napcağını nasıl tepki vereceğini bilmeyen vücudunuzun hareketlerini kontrol edemeyen bir bireysiniz sadece.
Bunlarıda kontrol altına almak çok basit aslında. Hergün azar azar ve sık sık bir şeyler yiyerek,özellikle sabah kahvaltılarınızda bol protein alarak, ara öğünlerinizde meyve,ceviz yiyip süt ayran gibi içecekler tüketerek,kafeinli içecekler uzak durmaya çalışarak(kahve kola sigara gibi),düzenli egzersizler yaparak,bol bol su içerek,fazla çay içmeyerek içiyorsanızda tarçın katarak( bunu sütlü tatlılarda da kullanabilirsiniz). Bunları yaptıktan sonra da oturup bir kendinize bakın acaba siz gerçekten panik atak hastası mısınız yoksa kan şekeriniz düştüğü için mi panik oluyorsunuz?