Sabahları Aç Karnına 4 Bardak Su İçmenin Faydaları

Su, insan vücudunu oluşturan yaşamak için alternatifi olmayan kokusuz bir bileşiktir. Vücudu oluşturan su; insan kaslarında ortalama %75, insan beyninde ortalama %90, insan kemiklerinde ortalama %22, insan kanında ortalama %83 oranında bulunur. Vücudun zinde olması için su takviyesi şarttır. Kalori değeri 0 olan tek sıvıdır. Aç karna içilen suyun insan vücuduna birden çok faydası vardır.
Kahvaltıdan önce içilen dört bardak su, vücudun toksinlerden kurtulmasına, ihtiyaç fazlası maddelerin atılmasına, metabolizmanın hızlanmasına, idrar yollarında biriken zararlı maddelerin (idrar yolları enfeksiyonunu engeller) atılmasına, kötü alışkanlıkların (sigara, alkol) sebep olduğu maddelerin etkisinin azalmasına, cilt sağlığının korunmasına (cildin gergin kalmasını sağlayarak yaşlanmayı engeller), organlarımızın düzenli çalışmasına, yağ yakımının (özellikle fazla kiloları olan bireyler bu sayede metabolizmasını hızlandırarak kilo verebilir) hızlanmasına, açlık hissinin (aç olarak uyanan kişilerde iştah azaltıcı etki yapabilir) bastırılmasına, dolaşım sisteminin düzenli (kalın bağırsak, ince bağırsak, on iki parmak bağırsağı) ilerlemesine, kortizol düzeyinin kontrol altında olmasına, vücudun yorgunluğunu atarak zinde bir görünüm sağlanmasına, midedeki asit düzeyinin düşmesine, sindirim sisteminin düzenlenmesine (reflü, gastrit, ülser) yardımcı olabilir.
Vücudun Günlük Su İhtiyacı Ne Kadardır?
Vücudun işlevlerini yerine getirebilmesi ve sağlıklı bir yaşam sürmek için vücuda günde ortalama 1,5 – 2 lt su takviyesi yapılmalıdır. Gün içinde bölünmüş dozlar halinde su tüketilmemesi vücut için tehlikeli olabilir. Su içmenin faydaları olduğu gibi su içilmemesi durumunda ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.
Yeterli Su İçilmemesi Durumunda Yaşanabilecek Rahatsızlıklar:
Vücuda ihtiyacı olan su takviyesi yapılmadığında birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.
En önemli enerji kaynaklarından olan su yeterli miktarda tüketilmezse dehidrasyon (vücudun susuz kalması), astım ve solunum rahatsızlıkları (vücut su alamadığı için solunum kanalları daralıyor ve histamin salgısı artıyor), yüksek tansiyon (kandaki su oranı düşünce akışkanlık azalıyor), cilt (kırışıklık, gevşeme ve deri hastalıkları) bozulması.
LDL(toplam kolestrol hesaplanırken etkili olan halk arasında kötü kolesterol olarak bilinen kolesterole türü) yükselmesi, sindirim bozuklukları (gastrit, ülser, reflü), böbrek yetmezliği, dolaşım sisteminde bozukluk (kabızlık), eklem ağrıları, fazla kilo alma (vücuttaki yağ, şeker, karbonhidrat yakımı su ile sağlanır), erkek yaşlanma gibi rahatsızlıklara sebep olabilir..