Dünyanın En Sağlıklı 8 Baharatı

Hayatınızı kurtaracak baharatlar.
Modern bilim, baharatların ve bitkilerin nihai gücünü, kansere bağlı hastalıklara karşı Alzheimer hastalığına karşı silah olarak kullanmaya başlamıştır. Houston Üniversitesi’ndeki Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nden profesör olan Bharat Aggarwal, “Şimdi insanlara baharatları binlerce yıldır tıbbi olarak kullandıkları için bilimsel bir temele oturtmaya başlıyoruz” diyor.
Aggarwal, Hindistan’da yerlilerin, baharatların bir çok insanın kullanılma eğiliminde olduğunu, kalp hastalığı ve kanser gibi diyetle ilgili hastalıkların görülme sıklığının düşük olduğunu belirtiyor. Fakat Kızılderililer hareket edip daha Batılılaşmış beslenme kalıplarını benimsediğinden, bu hastalıkların oranları yükseliyor. Araştırmacılar genellikle Batı diyetlerinin etçiliğini, daha yağlı doğasını suçlarken, Aggarwal ve diğer uzmanlar, otlar ve baharatların -veya daha doğrusu, eksiklikleri- de diyet bulmacasının önemli bir parçası olduğuna inanmaktadır. “Kızılderililer daha Batılı yiyecekler yediğinde, geleneksel diyetlerinden çok daha az baharat alıyor” diye açıklıyor. “Baharatların taşıdıkları korumayı kaybediyorlar.”
1. Adaçayı
Günümüz bitki uzmanları, mide ve boğaz ağrısı için adaçayı çay içemeyi önerir; Bir çalışma, boğaz ağrısı adaçayı yapraklı bir solüsyon ile püskürtülmesinin etkili bir ağrı kesici olduğunu bulmuştur. Ön araştırmaya göre adaçayı bitkisi, hafızada ve öğrenmede rol oynayan bir beyin kimyasalının asetilkolini yoketmesini önleyen temel bir enzimin erken Alzheimer hastalığının bazı semptomlarını iyileştirebileceğini önermektedir. Başka bir çalışmada, adaçayı özütlerini kapsül biçiminde kullanan üniversite öğrencileri bellek testlerinde daha iyi performans gösterdi ve ruh halleri gelişti.
2. Biberiye
Eski Yunan’da bilim adamları, araştırmalarına yardımcı olmak için biberiye çelenkleri giyerlerdi ve kısa süre önce yapılan bir araştırma, aromatik biberiye yağı sislerinin çalışma odasına yönlendirilmesiyle, insanların hafıza ve uyanıklık testlerinde daha iyi performans gösterdiklerini buldu.Biberiye, et ve kümes hayvanları için sıklıkla kullanılır ve bu geleneğin arkasında bilimsel bir bilgelik bulunur: rosmarinik asit ve diğer antioksidan bileşikleri, bitki ile savaşan bakterilerle savaşır ve etin bozulmasını önler ve hatta pişmiş etleri daha sağlıklı hale getirebilir. Kansas Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, Mart ayında, biberiye ekstraktlarını öğütülmüş sığır etiğine eklemenin, etler ızgara, ızgara veya kızartıldığında üretilen heterosiklik aminlerin (HCAs) oluşumunu önlemesine yardımcı olduğunu bildirdi.
3. Zerdeçal
Hindistan’da, iyileştirmeyi hızlandırmak için yaralara zerdeçal macunu uygulanır; Insanlar soğuk algınlığı ve solunum problemlerini hafifletmek için zerdeçal çayı içerler. Modern tıp bazı sağlam-altın sağlık yararlarını da teyit eder; Çoğu, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olan zerdeçalda bulunan bir bileşik olan curcumin ile ilişkilidir. Curcumin’in artrit, yaralanma ve diş prosedürünün ağrısını gidermeye yardımcı olduğu gösterilmiştir; Aynı zamanda kalp hastalığı, şeker hastalığı ve Alzheimer hastalığının yönetimi üzerinde faydalıdır.
Araştırmacı Bharat Aggarwal curcumin’in özellikle kolon, prostat ve göğüs kanserlerinde kanser tedavisinde etkili olduğunu söyledi; Ön çalışmalar, curcumin’in tümör hücresi büyümesini önlediğini ve kanserojenleri aktive eden enzimleri bastırabildiğini buldu.
4. Şili Biberi
Isı hissi uyandıran, hafiften ateşli olan Şilinler sıcak iklimlerde çok değerlidir, çünkü ironik olarak baharat vücudun doğal soğutma sistemlerini tetiklemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, sıcak cıvık cinsteki keskin asitli bileşik olan kapsaisin’in vücudun metabolizmasını hızlandırdığını ve yağ yakılmasına neden olduğunu gösteriyor ancak, uzun süreli kullanımında kilo kaybına yol açıp açmayacağı araştırılıyor. Son yıllardaki araştırmalar, daha hafif olan chile hibritlerinde bulunan benzer fakat daha yumuşak kimyasalların kapsinoidlerin aynı etkilere sahip olduğunu keşfetti. Kapsaisin, mide hücrelerinin ülsere neden olan bakteriler tarafından enfeksiyona direnme kabiliyetini artırarak ve “kötü” LDL kolesterolün daha öldürücü, arter tıkanma biçimine dönüşmesini önleyerek kalbe yardımcı olabilme yeteneğini artırarak ülser riskini düşürebilir.
5. Zencefil
Geleneksel olarak soğuk algınlığı ve mide rahatsızlıklarını hafifletmek için kullanılan zencefil, bazı uzmanların, bazı kanserlerle mücadelede ve artrit ağrısını azaltmada başarılı olduğunu ve iltihaplanma öneleyici rolü bakımından zengindir. Yakın bir çalışmada, 11 gün boyunca zencefil kapsülleri alan insanlar, kaslarını zorlamak için tasarlanmış egzersizleri uygularken (plasebo kapsül kullanan benzer bir gruba kıyasla) yüzde 25 daha az kas ağrısı bildirdiler. Bir başka çalışmada zencefil özü enjeksiyonlarının dizdeki osteoartrit ağrısının hafifletilmesine yardımcı olduğu bulundu. Zencefil ekstraktları, bulaşma rahatsızlığı için daha az etkili olmasına rağmen, sabah bulantısı veya ameliyat veya kemoterapi sonrası mide bulantısını azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.
6. Tarçın
Tarçın, HZ. Süleyman tarafından ödüllendirildi ve iştahı arttırmak ve hazımsızlığı gidermek için eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından kullanıldı. Çalışmalar, günde bir tatlı kaşığa gıdaya tarçın eklenmesinin genellikle kapsül şeklinde verildiğini ileri sürdüğünde, yemek sonrası kan şekeri artışını azaltarak, tip 2 diyabetli kişilere kan şekerini daha iyi kontrol etmesine yardımcı olduğunu gösterdi. Diğer çalışmalar, etkilerin en iyi şekilde sınırlı olduğunu ileri sürmektedir.
7.Safran
Safran uzun zamandır geleneksel İran tıbbında ruh halini değiştiren bir baharat olarak kullanılır, genellikle şifalı çayı içilir veya pirinçte kullanılır. Tehran Tıp Bilimleri Üniversitesi’ndeki Roozbeh Psikiyatri Hastanesi araştırması, safranın adet öncesi sendromu (PMS) ve depresyon belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini buldu. Bir çalışmada, günlük safran kapsülleri verilen PMS’li kadınların% 75’inde safran almayan kadınların sadece% 8’ine kıyasla PMS semptomlarının (ruh hali değişimi ve depresyon gibi) en azından yarıya azaldığı bildirildi.
8. Maydanoz
Missouri Üniversitesi bilim adamları, EatingWell Dergisi’nin Eylül / Ekim 2011 sayısında Holly Pevzner’in bu hücrenin aslında meme kanseri hücresi büyümesini engelleyebileceğini buldu. Araştırmada, maydanozda (ve kerevizde) bol miktarda bulunan apigenin verildiği hayvanlar, kanserli tümörleri geliştirmeye olan direncini artırdı. Uzmanlar, yemeklerinize her gün kıyılmış taze maydanoz eklemenizi öneriyor.