SAĞLIK

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır Acır Mı?

Diş, sindirim sistemimizin ilk noktası olan ve ağız yapımızın içerisinde bulunan, tüketmekte olduğumuz yiyecek guruplarının, dağılıp öğütülmesi görevi üstlenen, önemli sert bir yapı taşımızdır.



Dişlerimiz bu mevcut etkilerinin yanı sıra, görüntümüze ayrı bir görsellik katan, aynı zaman da konuşmamıza etki ve destek veren organlarımızı, korumakta önemli bir etkendir.Bu yüzden diş dolgusu büyük önem taşır. Durum ve şartlar her ne olursa olsun diş sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Çünkü diş sağlığı göz ardı edilmemesi gereken, vücudumuzun önemli birer yapı taşıdır. Dişlerimiz ağrı ve soğuk sıcak hassasiyeti konusunda bize önceden sinyal vermektedir. Bizde daha bu sinyaller başlamadan dikkatli ve özenli bir biçim de diş bakımımızı yapmak için, düzenli bir şekilde günde en az iki defa diş fırçalama işlemini gerçekleştirmeliyiz.

Aksi taktirde diş dolgusu ihtiyaç olur. Diş sağlığı deyip geçmemek gerekir, çünkü dişlerimizde ki herhangi bir iltihaplanma tüm vücudumuza hatta hayati önem taşıyan kalbimize kadar etki eden bir rahatsızlıktır. Bu estetik görüntümüzden daha etkili bir sebeptir, diş sağlığımıza dikkat etmemiz için. Yalnız birde öyle bir şey vardır ki kişi ne kadar dikkat etse de diş rahatsızlığı ve çürüklerle karşı karşıya kalabilir. Bunun sebebi kimi zaman aşırı şekilde çay, kahve ve sigara tüketimi olma ihtimalidir. Kimi zaman ise doğuştan gelen bebeklik dönemini bile etkileyen tükürük bezlerinin aşırı asit üretmesinden kaynaklı çürümeler de görülmesi muhtemeldir.

Atlanmaması gereken bir diğer unsur ise asitli içecek tüketimidir. Yapılması gereken her şeyi yaptıktan sonra bile bu sonuçla karşı karşıya kalıyorsa, kişi vakit kaybetmeden uzmana yani bir diş doktoruna gitmeyi ihmal etmemelidir.



Diş dolgusu acıtır mı ?:

Bu soru, hemen herkesin çevresine sorduğu araştırdığı belirsiz gibi gelen ve kişi için korku veren bir sorudur. Fakat bu durumla karşılaşınca ya dişinden vazgeçip çektirmesi ya da bu korkusuna rağmen diş dolgusu konusunda doktoruyla anlaşması gerekir bu tedirginlik olsa da diş sağlığı için gerekliyse diş dolgusu yapılması muhtemeldir.

Doktorunun tavsiyesi üzerine eğer kontrole gittiğinde kişiye doktoru dişi çekmek yerine kurtarma kararını bildirip diş dolgusu önerdiyse, dolgu yöntemi uygulanmak için hastaya gün verilir ilk işlem dişe anestezi uygulamaktır. Bu durum uyuşturma etkisi yarattığı için hasta acı hissetmez sadece diş çevresindeki damakta uyuşukluk hissi oluşur bölgedeki çürük temizlenir, daha sonra diş dolgusu işlemi başlar. Belli aralıklarla gidilip sağlıklı bir şekilde dişe dolgu yaptırılır, estetik bir görüntü kazanılır aynı zamanda ağrı sona ermiş olur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu